Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Van der Valk Hotel Mechelen

  • Antwerpen
  • Mechelen
Rode-Kruisplein 1-4, 2800 Mechelen, België
10 - 500 Personen
3 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk
Toon mij het telefoonnummer

Van der Valk Hotel Mechelen

Nachtvergunning
Live muziek
Overnachten
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig
Buiten trouwen
Fotoreportage
Ja-woord geven

Van der Valk Hotel Mechelen HUWELIJKEN

Trouwen in een uniek kader

Dromen jullie van een groot trouwfeest of houden jullie het liever intiem? Het team van Van der Valk Hotel Mechelen maakt van ieder huwelijk een droomhuwelijk!

TROUWEN IN EEN UNIEK KADER

Het viersterren Van der Valk hotel in Mechelen is ondergebracht in een prachtig, historisch pand dat in het begin van de 20ste eeuw gerealiseerd werd in een neo-Vlaamse renaissancestijl. Het gebouw heeft in de loop der jaren dienst gedaan als stapelhuis, douane en stedelijk zwembad.

Sinds 1997 is het gebouw beschermd als monument en nadat het 15 jaar heeft leeggestaan, werd het tussen 2017 en 2019 volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een uniek hotel met 124 kamers, een restaurant en 7 indrukwekkende zalen. Het oude zwembad is behouden gebleven en doet nu dienst als prachtige siervijver op het binnenplein.

Waarom is Van der Valk Hotel Mechelen de ideale trouwlocatie?

Een unieke, historische locatie

Alles kan naar jullie eigen stijl aangepast worden

Centraal gelegen: vlak aan de op- en afrit van de autostrade en net buiten het stadscentrum

Alle faciliteiten zijn aanwezig: er is ruimte voor een ceremonie, receptie, diner, dansfeest en nadien kan iedereen blijven slapen

Iedereen die blijft overnachten, krijgt een mooie korting op het verblijf

Trouwzalen

Dromen jullie van een groot trouwfeest of houden jullie het liever intiem? Van der Valk Hotel Mechelen beschikt over zowel grote als kleine zalen.

De zaal ‘Rubens’ zorgt - met zijn historisch karakter, hoge plafonds en hoge ramen - voor een magische sfeer. Het is daarom de meest gekozen zaal voor trouwfeesten. De aangrenzende zaal ‘Keizer Karel’ heeft uitzicht op de Patio en wordt vaak gebruikt voor recepties.

De zaal ‘Petrus’ is aan één zijde volledig begeven met ramen waardoor je vanuit de zaal een prachtig uitzicht hebt op de Patio en de siervijver. Wanneer de ramen geopend zijn, heb je zelfs het gevoel dat je je buiten op de Patio begeeft. Deze zaal is met zijn 140 m² ideaal voor zowel kleine als grotere trouwfeesten.

De zalen Rubens, Keizer Karel en Petrus kunnen gecombineerd worden tot onze allergrootste zaal ‘Peruk’ met een oppervlakte van maar liefst 530 m².

Tijdens de zomermaanden is er ook nog de indrukwekkende buitenlocatie ‘Patio’. De Patio is de ideale plek voor een openlucht huwelijksreceptie. Bij heel mooi weer kan er zelfs gedineerd worden rond de siervijver.

Dansfeest
Willen jullie de mooiste dag van jullie leven afsluiten met een groot dansfeest? Van der Valk Hotel Mechelen beschikt over een DJ booth inclusief draaitafel en een dansvloer om tot in de vroege uurtjes te kunnen feesten! Onze partner 'Wild Getrouwd' kan enkele DJ’s aanbevelen die van jullie trouwfeest ongetwijfeld een topfeest zullen maken. Liever een zanger(es), bandje of muzikant? Ook daarmee kunnen we jullie van dienst zijn.

Eten en drinken
Samen gaan we op zoek naar een drank- en cateringformule die bij jullie past. Zo kan er gekozen worden uit een meer gangenmenu, een buffet, een barbecue of een walking dinner. Voorafgaand zorgen we tijdens de receptie voor lekkere, gevarieerde hapjes en nadien is het uitgebreid dessertenbuffet altijd een groot succes! Voor de bruidstaart werken we samen met Meynendonckx die jullie wensen graag vervult. Tijdens het dansfeest voorzien onze chef-koks nog een midnight snack zodat iedereen zich vol energie op de dansvloer kan begeven.

Decoratie
Hebben jullie een bepaalde stijl in gedachten of kiezen jullie liever uit enkele voorbeelden? Bij Van der Valk Hotel Mechelen kunnen jullie de indeling van de zaal, de decoratie, de tafelinkleding en de bloemen zelf kiezen. Jullie zijn volledig vrij om samen te werken met jullie eigen partners of de onze.

Overnachten
Na een geslaagd trouwfeest kunnen jullie zorgeloos blijven slapen bij Van der Valk Hotel Mechelen. Voor de huwelijksnacht, wordt er meestal gekozen voor de Presidential Suite, onze mooiste en meest luxueuze suite die uitgerust is met een kingsize bed, een dubbele regendouche en ligbad in de kamer. Ook jullie gasten kunnen blijven overnachten tegen een mooie korting.

Locatie

Aan het water
In het centrum
Aan de snelweg
Nabij openbaar vervoer
Van der Valk Hotel Mechelen is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Mechelen is 30 minuten wandelen, het treinstation Mechelen-Nekkerspoel slechts 20. Je route uitstippelen naar het hotel? Dat kan hier. Ook met de bus is het hotel vlot te bereiken. Zo is er de bushalte "Rode Kruisplein" recht tegenover het hotel en bushalte "Nokerstraat" op 5 minuten wandelen. Buslijnen 9 en 500 brengen je vlot naar het station van Mechelen.

Parkeren in de buurt van deze locatie

Parkeren is mogelijk op de parking "Rode Kruisplein", recht voor het hotel. Dit is een openbare parking van de stad Mechelen en is tijdens weekdagen betalend van 8u tot 20u voor slechts €1 per uur of €5 voor een dagkaart. Betalen is mogelijk op de parking zelf aan een van de vele automaten.

Contact

Rode-Kruisplein 1-4, 2800 Mechelen, België
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Rode-Kruisplein 1-4, 2800 Mechelen, België
Toon mij het telefoonnummer

Bruid & Bruidegom Magazine

actie
B en B magazine

Doe een aanvraag en lees het magazine 4 weken online gratis!