Gent, het middeleeuwse Manhattan

  • 01 May 2017
  • Leestijd: 6 min

Gent is één van de prachtigste steden in Europa. Het is dan ook geen toeval dat de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen zoveel mooie bijnamen kreeg: Middeleeuws Manhattan, Historisch hart van Vlaanderen, Stad van alle tijden,... De stad combineert een indrukwekkend verleden met een levendig heden en een vooruitstrevende toekomst.

U zult hard moeten zoeken om buiten Gent zo'n verscheidenheid aan architectuur en culturele schatten te vinden. De historische troeven van Gent zijn UNESCO wereld erfgoed. Wanneer u wandelt door Gent hebt u het gevoel dat u een reis maakt doorheen de geschiedenis. Gent is boven alles een levendige stad! Het jonge hart van de stad klopt voor cultuur, muziek, film, theater er visuele kusten. De grenzen van kunst en cultuur worden er constant verlegd. In Gent is cultuur een feest en feesten een cultuur. Gent is niet alleen geliefd bij de minnaars van kunst en cultuur. Iedereen vindt er wel iets naar zijn of haar smaak. Gent heeft meer dan 300 restaurants, ontelbare bars en cafeetjes, leuke shopping mogelijkheden en een broeiend nachtleven.

Waarom Gent?
Gent heeft veel te bieden. De centrale ligging en de uitstekende infrastructuur maken van Gent een zeer aantrekkelijke bestemming. Gent put zijn sterkte uit de aanwezigheid van de Universiteit Gent. Deze sterkte in combinatie met de aanwezigheid van historische venues, geschikt voor vergaderingen en evenementen, maken van Gent een ideale congresbestemming. Gent beschikt over een aanbod aan stijlvolle keten hotels en trendy boetiekhotels. De stad heeft tevens honderden verschillende charmante bistro's, tavernes en restaurantjes waar u kan genieten van regionale specialiteiten.

Gent Congres
Gent Congres is het officiële congresbureau voor Gent en Oost-Vlaanderen. Het dynamische team kan u helpen bij het vinden van de ideale 'venue', de juiste partners en het origineel concept die van uw evenement een onvergetelijk succes zullen maken. Gent congres garandeert een gratis, snelle en professionele service. Meer informatie over Gent en het lokale congresbureau kunt u vinden op www.gentcongres.be.

Reageer