België congresstad bij uitstek

  • 14 February 2017
  • Leestijd: 6 min

België telt een aantal steden die zich bij uitstek lenen voor uiteenlopende mogelijkheden voor grootschalige en kleinschalige congressen. De meest belangrijke steden zijn: Antwerpen, Brussel, Brugge, Gent, Luik en Hasselt.

Brussel

Brussel is de hoofdstad van de België maar ook één van de belangrijkste steden waar zakelijke beslissingen over Europa genomen worden. De stad met de meeste officiële EU instanties van de Europese Unie en vele internationale organisaties zitten in de hoofdstad van de Europese Unie. Daarnaast is Brussel de tweede centrum van diplomatieke betrekkingen in de wereld (na New York).

 

Elk jaar stelt de Unie van internationale verenigingen een ranking op van congressteden, gebaseerd op het aantal vergaderingen en conferenties van internationale organisaties binnen steden en landen. In 2009, werd Brussel op de tweede plaats achter Singapore geplaatst, dus als 2de conferentiestad in de wereld en als eerste Europese stad op het gebied van zakelijke dienstverlening.

 

De business en congres tak is erg belangrijk voor de economie van Brussel geworden. Er zijn vele tentoonstellingen en beurzen, congressen alsmede veel vergaderuimten in de grote hotels.

 

www.DNLS.be biedt u de selectie van de locatie van Congreslocaties in Brussel. U vindt bijvoorbeeld: Business Faculty, Regus Brussel, Courtyard by Marriott Brussel Hotel.

 

Antwerpen
Antwerpen heeft altijd een belangrijke economische rol binnen de Benelux gespeeld en is de 3e grootste stad van België. Hoewel de stad Antwerpen groter dan Brussel is, Is Brussel de hoofdstad van de België door de geografische ligging. De stad Antwerpen is ideaal voor de organisatie van congressen, vergaderingen en seminars van welke aard ook.
 

Kijk op DNLS.be voor meer conferentiezalen.
Bijvoorbeeld: Hilton Antwerp, Ramada Plaza Antwerp, l'Ardoisière kasteel.

 

Gent

Gent, gelegen in het Vlaamse Gewest is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen. De stad is de tweede meest bevolkte gemeente van België, na Antwerpen.

 

U zoekt een stad om het organiseren van uw seminar, congres van zakelijke of vergadering? De stad Gent biedt genoeg mogelijkheden voor de organisatie van uw evenement!

 

Kijk op www.DNLS.be om de verschillende locaties in Vlaanderen te vinden.
U vindt bijvoorbeeld: Flanders Expo, ICC International conventies van Gent, Archipel Business Center.

 

Alle congreszalen van België

Reageer