Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Ethias Theater

  • Limburg
  • Hasselt
Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500, Hasselt
250 - 3000 Personen
1 Zaal
Eigen catering is niet mogelijk
Toon mij het telefoonnummer

Ethias Theater

Nachtvergunning
Live muziek
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig

Het Congrestheater, de vroegere Hal 4 van de Grenslandhallen, werd in de zomer van 2013 grondig verbouwd tot een state-of-the-art muziektheater dat bij de start van het nieuwe seizoen tot Ethias Theater werd omgedoopt. De zaal kan nu zo’n 3.000 bezoekers ontvangen en is hiermee uniek in de provincie Limburg.

De verbouwing hield de sloop in van een deel van de bestaande Hal 4 en de vervanging met een nieuwbouw van 2.300 m2. In dit nieuwe gedeelte kwam een vaste tribunestructuur in bescheiden U-vorm, waaraan in het logo van het Ethias Theater wordt gerefereerd. De nokhoogte boven dit tribunedeel wijzigde van 9 naar 14 meter en het dak kreeg akoestische en thermische isolatie.

Het Ethias Theater beschikt over 2.000 zitplaatsen met een luxueus zitcomfort door een beenruimte van 60 centimeter of 1.500 zitplaatsen en 1.500 staanplaatsen. De bezoekers hebben een zeer goed zicht, zelfs vanop de laatste rijen. Ook rolstoelgebruikers kunnen hier probleemloos van een voorstelling genieten.

Onder de tribunestructuur bevindt zich een sfeervolle foyer, waar de bezoekers terechtkunnen voor een hapje en een drankje, en een nieuw sanitair cluster. Een duplex in deze nieuwe foyer kan benut worden als vipruimte voor zo’n 150 gasten. In het aanpalende oude gedeelte kunnen naar wens catering- of vipfaciliteiten gecreëerd worden voor zo’n 2.500 personen. Het vroegere podiumgedeelte met de toneeltoren bleef behouden. Erachter werd een sanitaire ruimte en kleedruimte toegevoegd. Naast het nieuwbouwgedeelte werden twee nieuwe traphallen opgetrokken. Een eigen toegang zorgt ervoor dat het Ethias Theater volledig los van de andere ruimtes van de Grenslandhallen kan functioneren.

Door de goede akoestiek en de aanwezigheid van een toneeltoren is deze ruimte uitermate geschikt voor concerten, shows en opera- of theatervoorstellingen. Daarnaast kan de hal gebruikt worden voor beurzen, congressen en bedrijfsfeesten.

Locatie

In het centrum
Aan de snelweg
Nabij openbaar vervoer
Het Ethias Theater ligt in Hasselt, de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg.

Zalen

DaglichtCarreSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
Ethias Theaterja--20002000250025002500

Parkeren in de buurt van deze locatie

Het Ethias Theater beschikt over ruime parkeergelegenheid voor bezoekers. Geef om de parkeerterreinen te bereiken Trichterheideweg als bestemmingsadres in je gps in. Er is aparte parkeerruimte vlak bij de ingang voor rolstoelgebruikers en voor houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een handicap.

Contact

Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500, Hasselt
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500, Hasselt
Toon mij het telefoonnummer