Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Château de Tinlot

  • Luik
  • Tinlot
Allée du Château de Tinlot 1, 4557 Tinlot, Belgique
36 - 500 Personen
3 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk
Toon mij het telefoonnummer

Château de Tinlot

Wifi aanwezig
Buiten trouwen
Fotoreportage
Live muziek

Een juweel van de Luikse Condroz Luik tot uw beschikking!

Van een eerste constructie in het Gallo-Romeinse tijdperk, werd het kasteel Tinlot sinds de 18e eeuw ontwikkeld door generaties Luikse ondernemers, en is in 2018 voor het laatst gerenoveerd. Ideaal gelegen tussen Luik en Marche-en-Famenne, met gemakkelijke toegang via de route van Condroz. Tinlot Castle is de perfecte plek om uw verloving, verjaardagen, communies, bruiloften, de verfijning en elegantie te geven die bij uw gasten past.

Het kasteel, de binnenplaats, de terrassen en het park zijn geschikt voor een groot aantal activiteiten, zoals recepties van 36 tot 500 personen.

Onze zalen:

De grote hal 
De Grand Hall is het middelpunt van het interieur. Met zijn gegoten plafonds, zijn indrukwekkende romantische 19e-eeuwse open haard en zijn roze en groene Italiaanse en Ransse rode knikkers, zal de Grand Hall uw gasten verrassen met zijn finesse en elegantie. Ideaal voor walking diners, cocktails, zittende diners maar ook dansavonden en andere feestelijke festviteiten.

De eetkamer 
De eetkamer, uitgerust met een grote tafel (uitschuifbaar) voor 36 personen verleidt de gasten met zijn finesse en zijn romantiek, met een duidelijk zicht op de oude bomen en de vijver. 

De grote salon 
De grote salon heeft een 18e-eeuwse Woot-gewapende schouw van Tinlot, antieke gevormde plafonds en massief eiken vloeren. Het is een populaire locatie voor diners en recepties voor grotere, uitgebreide evenementen. 

Greenhouse
Deze zeer lichte kamer, waar ooit de sinaasappelbomen in de winter werden gehuisvest, heeft een marmeren vloer uit Italië en Ransse. In de serre bevindt zich meestal de bar of het buffet bij grote evenementen. 

De tuin en de grote garage 
Het lagere hof, omringd door 18e-eeuwse bijgebouwen, voor uw zomerrecepties in een betoverende omgeving. De grote aangrenzende garage biedt plaats aan een bar en onderdak in geval van regen. 

Het terras en de tuin 
Ideaal gelegen op het zuiden, zijn het terras en de tuin bevoorrechte plekken voor zomerrecepties, aan de rand van de vijver en een grasveld. Een idyllische omgeving bekroond met het prachtige gebouw van de meest pure Luikse romantiek. 

De kapel 
Oorspronkelijk ontworpen voor de bruiloft van Wattieu de Woot en Isabelle de Méan in de 17e eeuw, was de kapel de locatie van prestigieuze bonden die illustere generaties voortbrachten. Het is nog steeds heilig en biedt plaats aan vijftig toegewijden. Het is versierd met bas-reliëfs die zijn toegeschreven aan de beroemde beeldhouwer Jean Delcour. 

Locatie

Aan het water
In het bos
Landelijk
Ideaal gelegen tussen Luik en Marche-en-Famenne, met gemakkelijke toegang via de route van Condroz.

Parkeren in de buurt van deze locatie

Er is voldoende gratis parking voorhanden

Contact

Allée du Château de Tinlot 1, 4557 Tinlot, Belgique
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Allée du Château de Tinlot 1, 4557 Tinlot, Belgique
Toon mij het telefoonnummer