Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Chateau de Presseux

  • Luik
  • Sprimont
Rue du Baron, 12, 4120, Sprimont
10 - 120 Personen
3 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk

Chateau de Presseux

Nachtvergunning
Live muziek
Overnachten
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig
Buiten trouwen
Fotoreportage
Ja-woord geven

De ideale feestlocatie: kasteel, koetshuis, kapel en prachtig park

De romantische slingerweg voert je naar Château de Presseux: een ideale trouwlocatie in de groene gordel van Luik. Vanuit het kasteel kijk je uit op het omliggende park en de bosrand waar af en toe een hert of ree zich laat zien. Het landgoed bestaat uit het eigenlijke kasteel, een koetshuis, het rentmeesterhuis en een echte authentieke kapel.

Feesten in een sprookjesachtig kasteel

Zodra je het kasteel binnenstapt, word je verwelkomd door de uitbundige kroonluchter. Vanuit de entree stap je de receptieruimte in die sfeer ademt van een sprookjesachtig jachtslot: grote leunstoelen, romantische schilderijen, glas in lood, een open haard en het mooie eikenhout houden de romantische sfeer van het kasteel vast. Grote deuren geven toegang tot de overdekte veranda en het groene park, waar het zomers heerlijk toeven is. Als je in het kasteel de trappen op loopt kom je bij de slaapvertrekken. Elk vertrek heeft een eigen stijl en biedt ruim plaats aan twee en soms drie gasten. Bijna elk vertrek heeft zijn eigen sanitair.

Vanuit het koetshuis verbluffende doorkijk op het kasteellandgoed 

Tegenover het château ligt het volledig gerenoveerde koetshuis dat als feestlocatie dient en extra vertrekken heeft. In het koetshuis zijn zoveel mogelijk oude elementen bewaard gebleven, om de oorspronkelijke sfeer vast te houden. Zo vind je in een van de twee feestzalen nog de hardstenen drinkbakken van de paarden, en de ruif waar ze het nodige hooi vonden. Op de plek waar vroeger de koets stond zijn achter de originele houten toegangspoort grote glazen deuren geplaatst. Met de houten poort open, heb je zo een verbluffende doorkijk op het landgoed en 's nachts op de sterrenhemel terwijl binnen het feest doorgaat. Op de bovenverdieping vind je de slaapvertrekken met hun eigen sanitair en een loungekamer met televisie.

De trouwkapel van het kasteel

Op een heuveltje net voorbij het koetshuis en het kasteel vind je de kapel die bij het château hoort. Het typisch Waalse kerkje kan gebruikt worden voor een huwelijksceremonie of zelf trouwen voor de Nederlandse wet. In de kapel vind je nog de originele kerkbanken. En op de muur zie je de originele schilderingen nog terug.

Voorwaarden voor het gebruik van het kasteel

Chateau de Presseux ligt in een klein rustiek dorpje in de Ardennen. Het is toegestaan hier feesten te organiseren maar wij vragen u wel om de nachtrust van de omwonende te respecteren. Dit betekent ook dat er GEEN vuurwerk afgestoken mag worden en de overlast van de muziek beperkt is tot het tijdstip dat wij samen met u bepalen. Wanneer u zich niet aan deze voorwaarden houdt, behouden wij ons het recht voor om de borgsom in te houden.


Locatie

Landelijk
Chateau de Presseux ligt in een klein rustiek dorpje in de Ardennen

Parkeren in de buurt van deze locatie

Er is een ruime parking aanwezig

Contact

Rue du Baron, 12, 4120, Sprimont
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Rue du Baron, 12, 4120, Sprimont
Toon mij het telefoonnummer