Is een bedrijfsuitje anders dan een teamuitje?

Bedrijfsuitje, teamuitje, personeelsevent, het lijken meerdere omschrijvingen voor precies hetzelfde. Toch zitten er wel degelijk verschillen tussen wat u met het de hele organisatie gaat doen en met een besloten team. In dit artikel leest u waar u bij beide op moet letten.

Wanneer een bedrijfsuitje organiseren?

Veel organisaties zijn zo groot dat mensen bij verschillende afdelingen elkaar nauwelijks kennen. Ieder heeft zijn eigen eilandje. Ook werken verschillende teams vaak op andere locaties. Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd aandacht te besteden aan wat u als organisatie bindt. Een bedrijfsuitje is daar een goede oplossing voor.

Sommige organisaties kiezen ervoor om bedrijfsuitjes vast te hangen aan een bepaald jubileum. Bijvoorbeeld het zoveel jarig bestaan van het bedrijf. Soms is het ook goed om een bedrijfsuitje te organiseren na een ingrijpende verandering, zoals een fusie of en reorganisatie.

Sommige organisaties kiezen ervoor om bedrijfsuitjes vast te hangen aan een bepaald jubileum. Bijvoorbeeld het zoveel jarig bestaan van het bedrijf. Soms is het ook goed om een bedrijfsuitje te organiseren na een ingrijpende verandering, zoals een fusie of en reorganisatie.

Goede activiteiten en locatie voor een bedrijfsuitje

Gelukkige werknemers werken harder en langer. Een leuke activiteit organiseren kan dus al een doel op zich zijn voor een bedrijfsuitje. Denk aan een groot feest op een evenementenlocatie Utrecht.

Maar er zijn nog meer redenen waarom u een personeelsuitje kunt organiseren. Denk hier van tevoren goed over na. Wilt u bijvoorbeeld werknemers van verschillende eilandjes (afdelingen) met elkaar in contact brengen? Bedenk dan een activiteit die daar bij past. Zo zou u verschillende teams kunnen mixen voor een speurtocht of room escape.

Wanneer een teamuitje organiseren?

Met de teamuitje kunt u de onderlinge band binnen een team of een afdeling versterken. Maar let op: een afdelingsuitje is geen garantie voor succes. Zijn de verhoudingen op dit moment erg gespannen? Of weet u van eerder teamuitjes dat sommige mensen er niet zo op zitten te wachten? Dan kunt u het misschien beter laten.

Veel teams vinden het echter wel leuk om een keer samen wat niet werkgerelateerds te ondernemen. Natuurlijk is er zoiets als een vrijdagmiddagborrel, maar op een teamuitje kunt u ook echt samen wat elkaar gaan doen. Misschien komen er wel onverwachte talenten naar boven! Het is een goed idee om dit in een rustige periode te plannen.

Goede activiteiten en locatie voor een teamuitje

Voor een teamuitje heeft u vaak een iets groter budget per persoon dan wanneer alle personeelsleden van het bedrijf meedoen. Maak er daarom ook echt iets bijzonders van. Zorg er in ieder geval voor dat het eten en drinken is inbegrepen, anders kan het tot scheve gezichten leiden. Vaak kunt u dit al regelen met de feestlocatie.

Er zijn tegenwoordig ook een groot aantal activiteiten die u kunt ondernemen. Steengrillen of karten heeft iedereen vast wel eens gedaan, maar voor de avontuurlijkere types is er bijvoorbeeld ook bubbelvoetbal, lasersquash of zelfs parachutespringen. Ook hierbij is het belangrijk dat u eerst bij het team inventariseert (zo nodig anoniem via een online formulier) of iedereen wel zin heeft in een dergelijke activiteit.

Kunt u beiden ook combineren?

Natuurlijk kunt u een grotere personeelsdag ook combineren met een teamuitje. Overdag gaan de teams bijvoorbeeld op zichzelf iets doen en bij het avondprogramma in een plenaire zaal is er entertainment voor het hele bedrijf. Heeft u collega’s die uit het hele land moeten komen? Zorg dan voor een centrale locatie. Informeer bijvoorbeeld eens naar zaalverhuur Amsterdam of zaalverhuur Amersfoort en omgeving.

Vind snel jouw perfecte locatie